16 feb 2017

Ondernemers zitten te springen om productiemedewerkers. En dat is opmerkelijk nu steeds meer werk wordt geautomatiseerd.
Medewerkers in de logistiek en in de productie hoeven niet te vrezen dat op korte termijn robots hun banen overnemen. Werkgevers hebben nog volop mensenhanden nodig. Tractorbestuurders, medewerkers van wasstraten, onderhoudsmonteurs, koeriers en betonafwerkers kunnen flink aan de bak. Volgens een uitgebreide analyse van drie miljoen vacatures door de Intelligence Group is de vraag naar medewerkers in de logistiek en in het productiewerk het afgelopen jaar bovengemiddeld gegroeid.

Met name in die sectoren wordt al jaren geroepen dat robotisering, digitalisering en automatisering het werk van mensen zullen overnemen. Maar tot nu toe is daar nog weinig van te merken, zo blijkt uit deze cijfers.

Het is een opvallende ontwikkeling, vindt ook Ben Rogmans, partner van arbeidsmarktonderzoeksbureau Intelligence Group. Toch heeft hij wel een paar logische verklaringen. ,,Voor veel bedrijven is het nu nog te duur om te investeren in robots, of de technologie is nog niet beschikbaar. Tegelijkertijd is er door de aantrekkende economie wel extra werk en dat moet in die gevallen dus worden gedaan door mensen.”

Lees het artikel verderLiever mensen dan meer robots!


Ga terug